Един от най-опитните играчи в състава на Берое Веселин Пенев удължи предсрочно своя договор с клуба и остава под Аязмото още 1,5 години, съобщиха от клуба. 

Той е юноша на Берое и е на второ място от актуалните футболисти по брой мачове със зелената фланелка изоставайки само от капитана Иво Иванов. 

Левият краен бранител е един от най-постоянните играчи на "зелените" и е сред най-обичаните играчи от феновете. Също като Иво Иванов той започва футболната си кариера именно в старозагорския тим.

Веселин Пенев е роден на 11 август 1982 г. в Ямбол. Висок е 178 см и тежи 70 кг. Играе като ляв външен защитник. Бивш младежки национал.

Дебютът на Пенев в А група е през сезон 2001/02 с фланелката на Берое когато записа 28 мача и отбелязва 1 гол. След това е продаден на Нафтекс (Бургас) където изкарва 4 сезона преди да премине за 2 сезона в състава на Черноморец (Бургас) и да бъде преотстъпен в Нафтекс през сезон 2008/09.

През следващия сезон Пенев игра през есента за Спартак (Варна), където записа 10 мача, а през пролетта изигра 13 срещи с фланелката на Несебър под ръководството на Георги Василев – Гочето. 

Започналият футболната си кариера в Стара Загора футболист игра и цял мач в баража срещу Академик (София), който обаче бе загубен от неговия тим тогава.

Пенев се завърна в Берое в началото на юни 2010 г. Първият му двубой след завръщането бе срещу Рапид (Виена) в Лига Европа. До този момент Веселин Пенев има общо 160 мача с фланелката на Берое и е отбелязал 1 гол. Носител на Купата и Суперкупата на България с Берое през 2013 година.