Президентът на Славия Венци Стефанов за пореден път нападна днес ръководството на БФС и националния селекционер Станимир Стоилов.

„Аз съм тежък специалист, както каза президентът на БФС. Стига сме се заблуждавали, че правим нещо. От тези хора нищо не става. През 94-ата година какъв по-силен клубен футбол имахме. Има една поговорка и се отнася за всичко „И тате може, и бате може, но козата си сака пръч”, това е валидно за всичко. Трябва си треньор, трябва си ръководители, трябва си хора, които да могат. Димитър Пенев е най-големият треньор, който е имало в България. Той ги намери, събра ги и ги сложи. Със сигурност не ги е тренирал. Каза: „Гошо ти там, Тошо ти там и стана”. Мъри Стоилов ще ги научи с 3 вътрешни и 7 външни халфа ли? Ти го плюеш, а той мисли, че дъжд го вали. Същата работа и на сегашния треньор”, каза Стефанов.

Той коментира и въпроса с обвиненията за пране на пари във футбола. „Ако имаше как с футбола да се перат пари щяха да станат чудеса в България. За съжаление, ако ни нямаше нас Надежда, Овча Купел, Перник, Пирин, Черноморец и другите щяха да останат само географско понятие. В белите държави няма такива абдали като нас и после да ни казват, че сме перачи на пари. Разчитам, че в това правителство нещо ще се случи”, допълни Стефанов.

Босът на Славия призна, че тази година е уволнил двама треньори, които са вземали пари от родителите, за да играят децата им. „Тази година съм уволнил двама треньори, които взимаха пари от родители. Една легенда на Славия също бе уволнен за това. Ако някой треньор иска от родителите пари да идват при мен, няма да оставя на работа такъв човек”, каза Стефанов.