Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира претенциите на Левски към съдийството на Никола Попов след столичното дерби между двата тима в събота на стадион "Георги Аспарухов". "Белите" победиха с 3:2 и така записаха трета поредна победа над най-стария си съперник в исторически план.

 "Когато те побеждават, го приемат за даденост. Когато тях ги победят - плачат. Нашите момчета дадоха всичко от себе си и победиха. Така се играе срещу Левски и ЦСКА. Време беше нещата да си дойдат на мястото. Когато нещата са на едно и също (финансово) ниво, се вижда кой кой е. Съдиите вече не се подават на натиск. Стойчо Стоев трябва да потърси вината в себе си и в своите футболисти. В тунела след мача с нас Георги Иванов, Иво Тонев и Стоев са викали по нашите футболисти и по съдиите. След като от Левски и от ЦСКА се оплакват от съдийството, значи всичко е наред", заяви Стефанов актуално студио "Футбол".

"Трудно е да се помага на Левски. Добре, че си взехме достатъчно бинтове. Имаме трима футболисти със счупени глави. Левски ритаха като кочове. Един от отборите не е играл футбол и е показателно кой е пострадалият", каза още президентът на "белите".

Той говори и за формулата на първенството и за състава на "А" група. "Ако останат 12 отбора може да се срещаме по три пъти, а третият мач спокойно може да се играе на неутрален терен. Ако останат 10 отбора, може да се срещаме по четири пъти. Това е добър вариант и първенството ще бъде доста по-интересно. Все ще се намерят 10 клуба, които да покрият финансовия феърплей", продължи Венцеслав Стефанов. Той каза, че по всяка вероятност "белите" ще имат отбор и в Б група.

Футболистите на "белите" Фернандер Касаи, Жереми Манзоро и Карлос Фонсека бяха спрягани да преминат в Левски през това лято. "Те имат договори с нас, които изтичат след две години. Всичко става с пари", категоричен беше Стефанов. Той отвори тема и за лятната селекция на отбора. "Не вярвам да има повече от три-четири нови имена. Колкото са напускащите, толкова ще бъдат и новите. Ще разчитаме на момчетата от школата. Вече имаме 3-4 млади футболисти, които вече са в първия състав. С треньорите намираме общ език по тези въпроси", добави Венцеслав Стефанов.

Членът на Изпълкома на БФС внесе яснота около строителството на новия стадион на Славия: "Имаме уверението на фирмата-оператор, която ще ползва стадиона в следващите 25 години, че нещата ще се случат. До края на месеца или в началото на другия ще имаме много повече яснота. Осигуряването на втори отбор, който да играе на стадиона, никога не е бил проблем."/БТА