Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви, че ще съди БФС затова, че не може да картотекира Илия Илиев. Илиев първо бе обявен за свободен агент и бе пред договор с „белите”, но впоследствие футболният съюз го върна в Сливен.

След победата на Славия над Спортист Своге, Стефанов коментира, че от това решение на БФС за в бъдеще може да има пропуснати ползи за клуба. „Заради неучастието на Илиев може Славия да загуби някой мач,” обяви босът на „белите”.

„Това решение е взето под натиск, има си съд в тази държава. Той е прекратил трудовите взаимоотношения на Илиев със Сливен, и не мога да разбера защо тези хора (комисията към БФС) се плашат толкова от Лечков. Аз ще си отстоявам правата докрай,” отсече Венци Стефанов.

"Има си съд в тази държава, той ще реши," каза още той. "В случая Илия Илиев го лишават от правото на труд."

"Това нещо е присъдено под натиск. Нещата не са очевидни, те са очевадни. Друг е въпросът, че един вицепрезидент каза, че не може да губи, и е готов да даде милиони, но ще бъде неговото," добави Стефанов.

Президентът на Славия заяви, че още е рано да се говори за това как изглежда в момента отбора. "Виждам, че има желание. Надявам се, че в другия мач ще изглеждаме по-добре," завърши той.