Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкритикува журналистите, отразяващи представянето на „белия” клуб. „В момента се води подготвителна. Вие много станахте специалистите, особено журналистите. Не е лошо да се кандидатирате и за национални селекционери. Може да направите по-добър избор и за националния отбор,” заяви Стефанов след равенството на Славия 1:1 в контрола срещу Спортист Своге.

На въпрос дали ще има бомбастични премии на „Овча купел”, по подобие на обещаните от президента на Локо Сф Николай Гигов, ексцентричният бос на Славия каза: „Има, дава. Ние нямаме такива пари, не можем да си го позволим.”

„Искам Славия да играе красив футбол, да играе силно, да побеждава с играта си, дай боже всички да са живи и здрави,” си пожела Венци Стефанов за новия полусезон.

Старши треньорът на "белите" Стевица Кузмановски пък коментира: "Имаме контузени футболисти, някои от титулярите, Ортега, Анев, Николай Петров, Орлинов. Те са важни за нас, нищо обаче не е толкова сериозно, всичко върви както трябва. За Анталия ще има готова група от 27-28 играчи."