Президентът на Славия Венцислав Стефанов призна за продажбата на вратаря Райс Мболи, който преминава в руския Криля Советов.

Стефанов заяви, че се е разделил с вратаря за “няколко милиона”.

“Мъчно ми е за Райс, защото го обичам като син, но знам, че тук ще се чувства добре, знам, че тук ще се изяви и ще играе добър футбол. Знам, че ще бъде най-силният вратар в Русия”, коментира по телефона президентът на Славия.

“Криля Советов беше най-удачният вариант за продължаване на кариерата му. Убеден съм, че той ще се чувства много добре в Русия. Много е важно за един футболист да има сигурност и гаранции. За мен футболът в Русия е с много голямо бъдеще и му предстои развитие. Тук е мястото на Райс, а не в Турция, мурция и подобни”, каза още Стефанов.

“Става дума за няколко милиона долара. Не искам да конкретизирам нищо. Условията са добри и за Славия и за Райс. Нашият отбор запазва 25 процента от правата му. Доволни са и двете страни. Мболи идва тук (в Русия) в понеделник за медицински прегледи. Надявам се, че ще се развива с всеки следващ мач”, каза още босът на Славия.

“За какво да уведомявам шефовете на ЦСКА? Имам си договор според който на 15 декември договорът за преотстъпване завършва. Какво да ги уведомявам, той е футболист на Славия.”

“Райс Мболи е жив човек. Райс Мболи не е предмет. Райс Мболи иска да играе в Русия. След като той иска да играе в Русия мен не ме интересува нито ЦСКА, нито ПСЖ, нито който и да е друг отбор. Аз съм се договорил с президента на Криля Советов, че Райс ще играе в Русия. Не ме интересува нищо друго”, сподели Стефанов.