Президентът на Славия Венцислав Стефанов заяви на пресконференция днес, че след разговори, които са проведени между собствениците на клубове от А група, са стигнали до заключение, че за под пет милиона лева няма да бъдат дадени правата за излъчване на мачове този сезон.

Стефанов заяви, че днес в 15 часа ще има нова среща за разглеждане на поредната оферта, и ако не се стигне до споразумение, всеки клуб сам ще си продава правата за мачовете.

„Несериозно е в петък Борислав Попов да свиква с факс президентите на клубовете, защото ние не сме мишки или марионетки, за да сме му под ръка всеки път, когато той реши. Няма да позволим повече да ни се подиграват и да ни ограбват посредниците, които договарят условията, и да ни глобяват за щяло и нещяло. На Славия дължат три милиона лева от телевизионни права, за две години. Заради такива неизправни посредници, Интернет и националната телевизия не платиха. Валентин Михов, който бе такъв посредник, си е взел всичките пари, а клубовете – не. Затова сме решили от догодина да бъде създадена телевизия, която ще бъде с абонамент. Който иска – гледа, който не – не. Лапаницата свърши. Под пет милиона няма да отстъпим, и отделно, искаме права и за Купата на България. Борислав Михайлов обеща, че повече посредници няма да има. Ако решим да си търсим парите, ние сега трябва да съдим Валентин Михов или БФС.“

Президентът на Славия заяви, че ще пусне Локомотив да играе на стадион Славия, само ако столичните „железничари“ си платят. Запитан за предстоящия сезон и стогодишнината, босът на „белите“ заяви, че иска достойно представяне, което се изразява в това публиката да е щастлива от изявите на отбора.

„Малко клубове могат да се похвалят с такова дълголетие“, заяви за финал Стефанов.