Президентът на най-старият столичен клуб Славия Венцислав Стефанов даде интервю за Гонг, в което разкри, че има вероятност да се стигне до треньорска рокада, тъй като има разминаване с неговите изисквания към сегашният екип на Велислав Вуцов.

„Оценявам представянето на отбора като добро, давам им оценка добър четири. Имахме възможност да направим нещо по-добро. Пропуснахме класирането за купата, разбира се има и подобрения, но има и неща, които не ми харесват,” коментира Стефанов.

„Имам някой изисквания към сегашното треньорско ръководство за следващата година. Велислав Вуцов каза, че не съгласен с тях и по всяка вероятност може и да потърся нов треньор. Още през миналата седмица разговарях с Велислав и оттогава едва ли ще настъпят някакви промени. От следващия сезон, имайки в предвид каква е ситуацията в държавата ни, ще намаля бюджета и съответно в тима ще играят футболисти с по-малки финансови изисквания. Ще настоявам да се дава шанс на момчетата от школата, защото смея да твърдя, че имаме най-добрата школа в страната и не искам да чакам футболистите да станат на 25 години, за да разчитам на тях. Следващия сезон целта ще е категорично УЕФА и тук са ни разминаванията със сегашния треньор. Той казва, че това може да се постигне само с опитни футболисти и с повече средства, докато аз съм на мнение, че е постижимо, като давам за пример Берое,” разясни ситуацията около треньорския пост босът на „белите”.

Относно евентуален трансфер на вратаря на тима Райс Мболи, след няколкодневните му проби в Манчестър Юнайтед, президентът на Славия заяви, че всички в Юнайтед са много доволни от представянето на алжиреца: „Разговарях с Джим, Сър Алекс, Видич и Бербатов, които се изказаха много ласкаво за момчето, но на този етап се изчаква дали ще влезе правилото за девет от осемнайсетте в стартовите състави да са от Острова. Това би било пречка за преминаването му в Юнайтед. Разбира се, има практика при английските отбори да подписват договори и след това да преотстъпват дадения футболист на друг отбор. Нюкасъл също се обаждат да питат за Мболи, тъй като треньорът е много близък с Фъргюсън. Убеден съм, че Райс ще играе в голям отбор.”

Стефанов взе отношение и по директните нападки на кмета на град Мездра Иван Аспарухов, който обвини Славия и Берое, че са „дали” домакинските си мачове съответно на Локомотив Пловдив и Сливен, и поради тази причина Локомотив Мездра изпадна от елита. „Сигурно господин Аспарухов е точен и коректен човек, но не е в час по много неща. Много слуша хората от ръководството на клуба. Ако в Локо Мездра последните две години играеха по-малко тото и не караха футболистите да участват в какво ли не, нямаше да се стигне до там. Те сума ти мачове изиграха с единствената мисъл за тотото, сега Славия и Берое им виновни. Пълни глупости,” завърши Стефанов.