Президентът на Славия Венци Стефанов не пропусна да коментира на широко темата за съдийството след победата на неговия тим с 3:1 срещу Беласица в мач от 24-тия кръг на А група.

„Съдиите по принцип допуснаха грешки, но претенциите на Беласица са неоснователни. Друг е въпросът, че още в първите минути един от техните футболисти почна да раздава крошета на Елтон.

„Може би съдията трябваше по-рано да респектира и всички грубости да бъдат санкционирани. Този не успя, но в никакъв случай не бе тенденциозно, както в Ловеч”.

„Аз съм за обективното съдийство. Можеш да сгрешиш, но не можеш да не дадеш дузпа, а за опит за убийство да викаш давай, давай”, обясни Стефанов.

„Аз имам отбор и се разправям с отбора си. Аз не виня съдиите, а играчите на Славия, за това, че се върнаха назад в първите 15 минути на второто полувреме”.

„Щабът на Беласица да се сърди на себе си, а не на Славия. Аз искам така да продължаваме, без значение с кой играем”.

„Трябва да се изкорени корупционното съдийство, когато един съдия тенденциозно ограбва друг отбор”.

„Нов бардак със стари служителки не се прави – да се сменят и да оставиш тези, които достатъчно не са корумпирани. Виждате кои ги бият и кои са наред да ги бият”.

Стефанов не пропусна да говори и за феновете по българските стадиони като даде пример с тези на Ботев:

„Публиката на Ботев почти на всеки мач прави ексцесии Те и на контролни мачове са идвали надрусани, пияни като прасета и са правили купища зулуми”.

Президентът на „белите” все пак отдели време, за да анализира и срещата с Беласица:

„Не съм доволен, защото вместо да играем, както първото полувреме, изведнъж спряхме и започнахме да пилеем много топки”.

„Надявам се с всеки изминал мач играта да се подобрява. След червения картон на Анев имахме много положения. Обратът стана в началото на второто полувреме, недоумявам защо”, допълни Стефанов.