Президентът на Славия Венцислав Стефанов говори пред Гонг дни преди предстоящия мач на „белите” срещу Литекс. Стефанов заяви, че иска от неговите футболисти да се представят на ниво да играят добре и ако успеят да спечелят, но само с футболни средства.

В последните две седмици в медийното пространство от двата лагера си размениха доста остри реплики, а по повод тези неща, „белият” бос сподели, че няма никакви проблеми с Гриша Гнчев и Любослав Пенев.

„С тях нямам никакви проблеми. Престрелките са между мен и някой хора от този клуб, които се смятат за ръководители и ги е страх да застанат зад думите си с имена. Аз не се презастраховам с нищо, казвам каквотомисля. С какво се презастраховам? С това че казах, че 30 човека от Литекс са участвали в националните отбори или може би, че Ферарио Спасов, който е шеф на оранжевата школа е и национален селекционер на набор 94. Всичко това говори, колко господин Попов е компетентен в този случай. Не ме касае какво ще е посрещането в Ловеч, мен ме интересува само моят отбор да играе хубав футбол”, коментира Стефанов.

„Аз не отивам на годеж та да ме притеснява как ще ме посрещнат. Аз отивам на мач. Не ме притеснява назначението на Николай Йорданов. Искам да победи по-добрият отбор, ако съперникът ни победи с футбол, аз с чест ще ги поздравя. И Гриша Ганчев и Любо Пенев са спортни хора много пъти са побеждавали, а и с чест са приемали загубите. Дано и този път се случи така - по-добрият да победи. Ако някой си мисли че в първенството има слаби отбори люто се лъже. Отбори като Каварна, Академик и още такива могат да изненадат всеки тим. Всеки мач на Славия в Ловеч винаги е бил много труден като и с Левски. В тези мачове футболистите трябва да докажат, че може да се разчита на тях. Когато побеждаваш в такива мачове заслужаваш уважение”, сподели още босът на „белите”.