Президентът на Славия Венцеслав Стефанов пожела да осъди чрез сайта на тима вандалския акт срещу сградата на БФС в събота.

Ето позицията на президента на клуба:

“Онемях, като разбрах за случилото се със сградата на футболния съюз. Осъждам остро този вандалски акт!

Призовавам главния прокурор и министъра на вътрешните работи да се намесят. Не може да се позволява на шепа нехранимайковци и хора с животински прякори да диктуват какво ще се случва.

Тези хора правят същите неща и по стадионите. Преди няколко дни Славия игра приятелски мач с ЦСКА и на скамейката на отбора се чувствахме като в Косово. Около нас паднаха стотина бомбички. На почивката на същия мач са нападнали и привържениците на Славия с камъни и бухалки.

Случващото се е плашещо. Днес е сградата на БФС, утре ще е парламента, а вдругиден ще влязат и в домовете ни. Тези хулигани нанасят само щети, а нищо не дават на обществото. В международни мачове понасяме глоби, рушат стадионите, държат децата ни далеч от тях с поведението си.

Какво им е виновна сградата на БФС? Единствената вина на Борислав Михайлов е, че е мек с тях и не ги изхвърли от "А" група още преди 4 години. Викат и срещу собствениците от "Титан". Да, те може и да не се справят кой знае колко добре, но бяха и насадени на пачи яйца като дойдоха. От 90-те години този клуб е разграбван, не са виновни само сегашните управници.

Няма нищо страшно, ако отидат във "В" група - това се случи и с Рейнджърс, с Ювентус. Да не са по-малки клубове от ЦСКА? Не може да търпим клубове, които по 10 месеца не плащат задължения и даже заплати на играчите си, да флиртуваме с тях и да им правим компромиси. Михайлов да удари по масата този път! За целта и държавата да застане зад него.

Някои от същите тези псевдопривърженици имат вина и Гриша Ганчев да не поеме техния клуб. Някакъв шеф на фенклуб му поставил условие да направи ЦСКА 11 поредни пъти шампион... Кой нормален човек може да обещае такова нещо? Съвсем резонно човекът е отказал, разбрал е явно какъв натиск го чака.

Какви са те? Кой им дава право само да искат? Ще жънеш, когато си посял нещо, е казал народът. Те нищо не са посели, но искат да жънат. Решения не бива да се взимат под натиск, защото се правят грешки. Това не важи само за футбола, а за цялата държава, и то особено в този момент. Апелирам институциите да се намесят. Не бива да позволяваме в България улицата да решава".