Президентът на Славия Венци Стефанов сподели преди началото на сезона, че няма да поставя цели пред Милен Радуканов и отбора.

Босът на „белите“ бе категоричен, че тимът няма да изпадне, въпреки че през изминалия сезон отборът се бори да излезе от опасната зона.

„Всяка година едно и също нещо си повтаряме, пожелаваме си успешна година, даваме обещания. Тази година сме решили да си свършим работата и тогава хората да оценят, дали това, което им се предлага отива на Славия. Дали този отбор е този, който искаме да бъде.

Основният барометър за нас ще бъде публиката, как тя приема играта, отбора. Аз искам да дадат шанс на треньорското ръководство и на футболистите. На нас не ни отива да крещим и да правим издевателства и простотии, просто всеки да бъде оценен по труда“, споели Венци Стефанов.

„Вече 20 години ми задават този въпрос за целите. В България нямаме държава като хората, нямаме Спортно министерство като хората. Донякъде що-годе върви футболът, волейбола, борбата и Григор Димитров. Бъдете критични, но бъдете по-положителни.“

„Славия никога не е изпадала. На тази тема съм много чувствителен. Много отбори са се борили да не изпаднат, някои дори не съществуват вече, а и други ще изчезнат от картата. Това, дето ме питаш за Славия, добре сме, не се радвай. Защото на мен няма да ми стане по-топло, ако Черноморец Бургас е изпаднал, нито Ботев, нито Локомотив Пд, нито който и да е. Знам, че много хора искат Славия да не изпадне, но няма да стане.“

„Много години, по-старите знаят, че аз едно нещо си пея, че всеки един клуб трябва в началото на шампионата да гарантира, че може да издържи до края на първенството. Това нещо не се случва и поради тази причина е голямото текучество. Повечето клубове виждате, започват, после финансирането им става проблематично. Трудно се издържа. Не е лесно, всеки трябва да си направи сметката“, завърши Венци Стефанов.