Президентът на Славия Венцислав Стефанов похвали футболистите си за победата с 1:0 над Черно море и изрази увереност, че „белите” ще продължат да играят по този начин и ще си спечелят място в Европа.

„Доволен съм, че момчетата се раздадоха и видяхте, че резултатите идват. С мъжество, с воля, с желание стигнахме до победата. Не мисля, че за грубата игра са виновни футболистите на Славия. Видяхте, че всяко влизане на играч на Черно море беше нарушение. Съдията беше доста аристократичен към тях, но все пак истината възтържествува – по-добрият победи. Искам във всеки мач да играем както днес. Във всеки мач да гоним победата и се надявам, че ще постигнем целта, която сме си поставили”, коментира Венци Стефанов.

„Не съм доволен единствено от това, че много късно започнахме да се раздаваме. След мача с Миньор. В мача с Литекс съдията по най-вулгарния начин ни отне трите точки. Ако има и други такива съдии не мога да кажа какво ще се случи. Ако обаче продължим да играем като днес мисля, че ще заслужим място в Европа”, допълни босът на „белите”.

Стефанов каза още, че вратарят на тима Райс Мболи е бил наблюдаван от скаут на Манчестър Юнайтед. Президентът на „белите” коментира и ситуацията около полузащитника Илия Илиев, като засегна темата и за президента на Сливен и кмет на града Йордан Лечков.

„Да имаше скаут от Манчестър Юнайтед. Имаше от Стяуа, турски и немски отбори. Райс е интересен футболист за много клубове. Смятам, че той заслужава да играе в силен европейски шампионат. Знам също, че повечето журналистки имат силен интерес към Райс. Вили Вуцов е треньор, но имаме нужда от човек в средата на терена, но следствения кмет на Сливен продължава да се инати като магаре на мост и не дава разрешение на Илия Илия. Учудвам се, как от БФС продължават да се съобразяват с такъв човек, който е разследван за седем нарушения. Това не може да се случи в Бряг на слоновата кост, само в България може.”