Президентът на Славия Венци Стефанов заяви в ефира на Спортно шоу Гонг, че не иска да коментира отбори извън челната тройка, но въпреки това голяма част от интервюто шефът на „белите” отдели за Левски (който във временното класиране е четвърти).

Той не изневери на стила си и се „заяде” с ръководството на „сините”, с които имат закачка от известно време, като дори сподели, че Станимир Стоилов би работил само с косачката на стадиона в „Овча купел”, а колкото до Сираков – „Той не е за жалене, има си каре, с което да играе на карти, а Стоилов не може да влезе в това каре, тъй като не може покер.”

Венци Стефанов коментира оставките на Сираков и Стоилов: „На Батков сигурно му е писнало и затова им е бил боца.”

Освен това Стефанов сподели, че неговото желание е в А група да се състезават 10 отбора, както и да види отново Славия шампион.

„Аз отбори извън тройката не искам да коментирам. Славия при всички случаи ще играе в зона УЕФА, тогава когато има отбор, да не става като Тампере-Мампере и т.н. Футболистите са хора. Тези момчета имат право, при положение, че им се отдават възможности да играят в други тимове с по-добри условия, поне да не им пречим. От осанна до разпни го има само една крачка. Искам Славия да бъде голям отбор.

Не сме във времето на комунизма, за да си поставяме срокове и петилетки, но мисля че основите са сложени и съвсем скоро България няма да се срамува с този тим в Европа.”

„Аз не мисля, че съм сменил толкова много треньори в Славия. Човек обаче трябва да пробва. Като се жениш как е – пробваш. Ами ако не върви, по-добре да го смениш, дай Боже вече да съм уцелил треньора.”

„Аз искам първо да подчертая дебело, Славия не е Венци Стефанов. Ние сме група хора, които до сега сме се занимавали и решенията не ги взимам само аз, решенията са колективни и според нас момчетата не трябва да бъдат обременявани с някакви задачи, които ако не се изпълнят, да го преживяват като някаква тегоба. Апетитът идва с яденето.”

На въпрос свързан с претенциите на Венци Стефанов за националния отбор на България и обвиненията, че Левски използва тима, за да продаде футболистите си в чужбина: „Това се отнася за хора, които не могат да продават от другаде освен от националния отбор. Нито Рангелов, Караславов, Тошко Колев не бяха викани от националния отбор. Единствено Чавдар Янков. Моите претенции са били само да не се използва националният като сергия за футболисти, които са изчерпани и да искаш да ги дадеш някъде. Например, Топузаков, Телкийски, Томашич. Със Стоилов, докато беше селекционер съм разговарял само веднъж и тогава му казах, че не трябва да се подиграва не само с футболистите на Славия, но и с който и да е отбор. Не бива да пренебрегваш играчи на ЦСКА, Славия и др. „

Венци Стефанов разкри и любопитна подробност от договора на Едуард Ераносян в АПОП: „Мога да ви кажа, че Ераносян има клауза в договора – ако бъде поканен в националния, той ще бъде освободен.”

Освен това той заяви, че треньор на националите ни трябва да остане Димитър Пенев, тъй като повече играчи са зад него. „Много уважавам Боби Михайлов. Той е дипломат, и може да балансира. Аз на негово място нямаше да издържа. Особено, ако на главата ти висят четири-пет нахалника. Футболистът на Левски трябва да бъде наказан за толкова, колкото и Йордан Тодоров ще отсъства. Боримиров трябва да отнесе същото наказание, защото си позволи да нанесе една тупаница на мача - но това няма да се случи, защото са играчи на Левски. При Славков беше по-различно, поне не се оказваше такъв натиск. Червеният картон няма да вади хляба на Данчо Тодоров.”

Венци Стефанов потвърди, че Славия е била зад предложението да има дублиращи тимове на водещите клубове у нас. Освен това, той сподели, че е за предложението в А група да останат само 10 отбора: „Преди 6 години го поисках това нещо. С Наско Сираков разговарях тогава. Още Вуцов беше във футболния съюз и мисля, че само един освен мен гласуваха за 16 клуба.”

„Боре Александров не е лош ръководител. Той не свири мачовете, дали ще е той или братовчед му, няма никакво значение. Ако нито един от съдиите не е преследван с някакво предложение, те щат не щат ще свирят както трябва.”