Президентът на Славия Венцислав Стефанов се изказа доста скептично относно възможността да привлече двама от изгонените от ЦСКА футболисти. Той беше попитан дали води разговори с Йордан Тодоров и Кирил Котев, бивши национали.

"Да вземем някои от освободените от ЦСКА!? Ние да не сме..., каза Стефанов, но беше прекъснат от репортер и не успя да завърши мисълта си. Но доколкото знам и Котев, и Тодоров водят преговори с Локомотив (Пловдив), така че сигурно ще се разберат. Ако имаме някой нов играч, ще го обявим. Засега това е отборът, на който ще разчитам".

Стефанов заяви, че е доволен от подготовката и всичко е преминало нормално и в рамките на очакваното. Хубаво е, че Славия се прибира без контузени с изключение на бразилеца Алберони, чийто нос беше счупен вчера.

Славия има проблем със състезателните права на полузащитника Илия Илиев. 35-годишният халф, който е юноша на Септември, не може да разтрогне договора си със Сливен въпреки че не е получавал заплата от средата на август.

"Очаквам правната комисия на БФС да роди поредния си бисер. Но в крайна сметка това не може да продължава така. Илия си е в правото, заяви президентът на белите Стефанов.