Президентът на Славия Венцислав Стефанов отговори на нападките, отправени от Тодор Батков след вчерашния мач, като заяви, че неговият тим е объркал сметките на „сините“ въпреки слабото съдийство на вчерашното дерби.

Мачът на „Георги Аспарухов“ приключи при 2:2, като „белите“ доиграха срещата с 9 души след червени картони на Пиргов и Фернандо да Силва.

„Категорично надиграхме Левски, заслужавахме повече от точка. И двата им гола са от засада. Ако пуснете втория им гол, ще видите, че футболист на Левски стои пред Гошо Петков. Това също се счита за засада. Обаче всичко, което в ущърб на Левски, се зачита, а всичко, което в ущърб на другите отбори, не се брои“, отсече Стефанов в ефира на bTV.

„Червените картони бяха дотолкова пресилени, че се срамувам, че могат да бъдат отсъдени от наши съдии. Фернандо Да Силва може би трябваше да го убият, за да дадат жълт картон на техен играч. За Гошо Петков сигурно наставленията са били да бъде контузен, дори ликвидиран. Това е една игра. Хората, които се занимават с футбол, не бива да са толкова заслепени, трябва да са малко от малко реалисти.“

„И преди са ме клали съдиите. Сега също не очаквах кой знае какви компромиси. Още в първия пролетен кръг се видя. Когато стане дума за Левски или някой от грандовете, нещата са безмилостни. Чух някои изказвания за това как сме щели да играем срещу ЦСКА – ами, ако ни бяха изгонили още някой футболист, щяхме да излезем с юношите.“

Стефанов коментира и думите на Батков, с които той сравни Славия с „циркова трупа“. „Искам да кажа едно нещо - цирковото изкуство е много сложно изкуство. Той по този начин обижда артисти, които заслужават уважение. Колкото до това дали ние сме циркова трупа, искам да му се извиня, че пак му объркахме сметките. Въпреки съдиите ние доказахме, че сме по-добрия отбор и можем да победим Левски, когато си поискаме“, завърши Стефанов.