Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призна пред Playboy, че един ден би подкрепил Димитър Бербатов за президент на БФС. „Митко, безспорно, може да бъде сериозен фактор в нашия футбол. Подчертавам, че той е далеч по-умен от четвъртите в света: Бербатов има пари и в никакъв случай не би пилял чужди средства“.

Пред списанието Стефанов изказва и недоумението си от статута на Бербатов в Манчестър Юнайтед: „Ако зависеше от мен, Митко щеше да е титуляр във всеки мач. Тоя Уелбек и мексиканчето просто не са му на нивото“.

Шефът на белите е откровен и по деликатни теми като колко струва титлата в А Група и какви са му отношенията с Младен Михалев-Маджо.

Ето част от интервюто пред Playboy:

- Ако погледнем малко напред, Бербатов не е ли идеалният флагман на промяната в българския футбол?

- Митко, безспорно, би могъл да бъде сериозен фактор. Ако иска да стане президент на БФС, с удоволствие ще седнем на една маса, ще поговорим, ще разгледаме програмата му. Но трябва да се внимава, защото вече видяхме едните „герои“ какви ги надробиха. Подчертавам, че Митко е далеч по-умен от тях: той има пари и в никакъв случай не би пилял чужди средства. Сигурен съм, че щом намери инвестиции, би ги вкарал във футбола.

- Той и сега може да помага – на терена, като централен нападател, но проблемът сякаш е Лечков.

- Така изглежда. Боби си е поел някакви ангажименти към тази личност, които аз не мога да разбера. Осъден човек няма място в БФС, това е. Не знам какво още трябва да се случи, за да го проумее Боби. Не може да вземеш 3 млн. от държавата, да си направиш стадиона, цели 2 години да не плащаш на играчите и накрая да претендираш, че си полезен за футбола. За мен Лечков отдавна трябваше да е чао. Но той Боби си ги къта – Данчо, Наско, Емо... Е, айде на Емо всички трябва да му целуват ръката, защото ако не беше онзи гол на „Парк де Пренс“, нямаше да имат нито американско лято, нито милиони в сметките, нито сегашните привилегии.

- Пак за Бербатов – Сърът е велик, ОК, но това, което причинява на българина в Юнайтед, не е ли жестоко?

- На мен поне ми е тъжно. Не знам за вас, журналистите, защото вие го изгонихте това момче оттук. Айде, вие – не, но 50-60% от колегите ви стават само за жълтите пасквили. Иначе ако зависеше от мен, Митко щеше да е титуляр във всеки мач на Манчестър. Тоя Уелбек и мексиканчето просто не са му на нивото – нямат нито класата, нито интелекта на Бербатов. Все едно Лом и Лондон да сравняваш.

- Как видяхте националите в дебюта на Любо Пенев?

- Значително по-добре от предишните мачове. Дано Любо да има поне частица от нюха на чичо си и да ни дръпне до средно европейско ниво. Иска ми се да догоним една Полша, например.

- Съставът, който игра срещу Унгария, оптималният ли е, като изключим липсата на Бербатов?

- В никакъв случай. Не защото нямаше футболисти на Славия; просто по-достойни момчета не получиха шанс. Надявам се, че това е било лично решение на Любо, а не плод на външен натиск.

Венци Стефанов: Бербатов е много по-умен от Боби Михайлов

източник: Gong.bg