Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че ако е на мястото на националния селекционер Любослав Пенев, ще подаде оставка. Босът на „белите“ коментира още актуалното състояние българския футбол, като не подмина и темата „Лудогорец“.

„Те и тези играчи, подобно на онези от 1994-a година играят в чужбина. Но онези бяха възпитани в морал и дисциплина. Голяма част от играчите сега се опитват да отбият номера. Те мисля, че това е даденост. Има наистина кадърни момчета. Има свестни момчета. Някои искат да израстват, други живуркат, но никой не иска да каже истината в очите“, започна Стефанов пред БНТ.

„Голът на Малта е от засада. Не искам да изземвам функциите на треньорите и специалистите. Има едно-две кадърни момчетата, с които ако се работи, може да има резултати. Нещата са изпуснати от доста година. Ако бяха вкарани 100-200 милиона във футбола, нещата щяха да са други. Никой не си мръдна пръста от управниците да направи нещо. Не само за футбола, но и за другите спортове. Какво очаква децата сега? Да стоят на компютрите само. От детското-юношеските школи се тръгва. От там излизат талантливи деца. Примерно Лудогорец са си поставили доста високи цели. Искат да играят в Шампионска лига всяка година. Това само с юноши не става. Не е виновен Боби Михайлов, дори Иван Славков преди него, нещата са доста забатачени от доста години“.

„Ако идва чужденец треньор, трябва много внимателно да се подберат нещата. Лотар Матеос си дойде с други интереси тук, въпреки че бе голям специалист. Трябва да си по-скоро психолог. Да развиеш доброто у някого“.

„Аз изразявам свое собствено мнение, но съм убеден, че Боби Михайлов ще вземе правилното решение. Аз на мястото на Любо Пенев не бих останал след тези резултати. Ние трябва по някакъв начин да променим нещата. Важна е инфраструктурата, стадионите, терените“.

„Всяка една община има достатъчно свободни площи за терени. Ако се бяха дали 200 милиона преди 10-15 години, знаете ли какво щеше да е сега“.

„И ние като Левски и ЦСКА имаме финансови затруднения. Има сериозна опасност за всички български тимове. Ако не загасим лампата, ще трябва да въведем режим“.

„Това е лошото на българина. След 2-3,4 добри мача на Лудогорец ние решихме, че ще може да бием Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, а сме толкова далеч. Лудогорец взе първите три точки в Шампионската лига. В това е първият български тим. Предишният участник мина като комета и остави само един гол“, завърши Венци Стефанов.