Президентът на Славия Венцислав Стефанов бе далеч от коректния тон след мача с Локомотив Пловдив.

„Не му прави чест на Сашо Станков цял мач да вика по нашите футболисти, че са селяни. Познавам и уважавам семейството му, да, той е от София, но той е треньор на селски отбор. Няма какво повече да добавя. Те са селски отбор със селски треньор“, сподели Стефанов.

„Колкото до вчерашното дерби, радвам се, че ЦСКА победи. Това, което ни ограби Левски, този път им се върна. Не може всеки път да те бутат, да те ръгат, ето истината възтържествува. Според мен победи по-добрият отбор. Както каза Валентин Илиев, с божията помощ ЦСКА спечели. И аз мисля, че този път Господ ги наказа, защото ограбиха Славия. Ние направихме услуга на българския футбол, като помогнахме на Лудогорец да стане шампион. Левски ги знаем в Европа. Идват Иртиш, Миртиш и ги елиминират. Тръгват като аслани и се прибират насрани. Лудогорец вдигна много коефициента и няма да треперим дали ще имаме три участника в Европа.”

Попитан кога да очакваме Славия в Европа, Венци Стефанов каза: „Ще ви уведомя първо вас, когато това се случи.“

„Доволен съм най-вече от главния съдия, въпреки че там единия петия-шестия ли, не даде игра с ръка, а това става пред него. Мисля, че е редно да го отрази. Съжалявам, че няма да сме в първата седмица, но хора сме, всички грешим. Вината е моя, че не съм преценил навреме. Смятам, че сега в момента, момчетата и треньорското ръководство са един добре сплотен колектив и играта се получава“, коментира още Венци Стефанов.

„Аз не знам какво значи под масата, а Локомотив ако искат да играят и на масата, Славия излиза винаги за победа. Колкото повече хора казват това, което е очевадно, знаеше се колкото отбора играха чики-рики, обаче вие (към журналистите – бел. ред.) мълчите като, да не казвам като какво, че има и дами“, завърши Венци Стефанов.