„Предстои ни труден мач срещу сериозен съперник. Все пак традициите са затова, за да се нарушават”, коментира наставникът на Черно море Велизар Попов предстоящия съперник във втория кръг Локомотив Пд. Традицията показва, че Черно море изпитва трудности при гостуването си на „Лаута”.

„Както нашата домакинска серия без загуба на „Тича” все един ден ще приключи, така е време и да обърнем традицията в наша полза в Пловдив. Дано това стане още в събота. Излизаме за победа и ще се опитаме да наложим нашия агресивен стил на игра. Най-сериозният коз на съперника е публиката, която с подкрепата си влива необходимото самочувствие на отбора. Локомотив направи най-мащабната селекция, като привлече добри футболисти. Това говори, че организацията там е добра. Не изпитвам сантименти към Локо Пд. Все пак във Варна съм вече 8 години. Бях най-щастливият човек, когато бихме Локото през пролетта, ще бъда най-щастливият, ако ги бием и сега. Не се притеснявам от назначението на Николай Йорданов. Смятам, че той е най-добрият съдия. Ако свири, както може, ще се справи с мача. Ако всичко е наред ще включа Марио Жардел в групата”, каза още Велизар Попов.

Той няма да може да разчита на контузените Ели Маркес и Янчо Андреев. Под въпрос е Станислав Стоянов.

Велизар Попов не скри задоволството си от факта, че капитанът Георги Илиев вече тренира с топка и се надява до седмица-две той да започне да попада в групата и да влиза в мачовете. Все още не е ясно кога ще може да се разчита на Миро Манолов. Това ще стане едва тогава, когато болката отшуми.