Треньорът на Черно море Велизар Попов говори преди първия официален мач за сезона - срещу Пирин Благоевград от 18:00 часа в събота на стадион „Тича”.

„Предстои много важен мач срещу Пирин. Съперникът е сериозен, неслучайно миналата година срещнахме проблеми и в двата мача срещу тях”, каза Попов преди старта на шампионата в А група.

„Отборът на гостите бе напуснат от двама-трима основни футболисти, но истината е, че разполагат с добра школа и не бива да бъдат подценявани.”

„Първият мач у дома винаги е труден, затова искам от футболистите спокойствие и разкрепостеност така, както беше в заключителните срещи от изминалия шампионат. Чакам да стартираме с победа.”

„Марио Жардел не е в блестящо състояние, за един месец не стават чудеса. Все още не е в оптимална форма, но свали доста килограми. Все пак за 15-20 минути два пъти да пипне топката и може да вкара гол. Все още чакаме жълтата му карта и ако пристигне, ще го включим в групата.”

„Целта пред Черно море през този сезон е завръщане в Европа. В тактически аспект има още неща, които да оправяме. Трябва да изчистим и индивидуалните грешки в защита, както и да сме по-концентрирани пред гола”, заяви още наставникът на моряците.