Възстановяването на Велизар Димитров след операцията, която претърпя на коляното в края на годината върви по план и червената осмица ще бъде на разположение на Стойчо Младенов за първия ден на подготовката, която стартира на 7 януари. В началото на заниманията Димитров няма да бъде подлаган на изтощителните натоварвания, които са приоритет за тази част от подготовката.

Другият контузен състезател на ЦСКА Йордан Тодоров все още се придвижва със специалния ботуш за обездвижване и патерици. Десният бек ще мине на ядрено-магнитен резонанс в началото на другата седмица, като снимката трябва да покаже дали спуканата на две места кост е заздравяла.

Отборът на ЦСКА се събира за първа тренировка през новата година на 7-ми януари.

На 9 януари 2008 г. тимът заминава за Поморие, където от 9 до 20 същия месец ще бъде първият етап на подготовката. Втората фаза ще премине в Испания от 24 януари до 11 февруари.

На 24 в 18.35 часа отборът заминава с полет през Милано за Валенсия. Първата част от подготовката зад граница ще се проведе в град Пего - на 96 км от Валенсия.

В престоя си в Пего ЦСКА ще вземе участие в турнир, който ще се предава по сателитния канал „Евроспорт 2”.

На 28 януари ЦСКА ще се изправи срещу румънския Унирея Волотрай Урцени, ако армейците успеят да победят, ще се срещнат на финала с победителя от двойката Локомотив (Москва) – Аустрия (Кертен), който ще се играе на 31 януари.

На 2 февруари отборът лети за Севиля. Там ЦСКА ще участва във втори турнир. На 4.02 от 18.00 часа ЦСКА излиза срещу руския Криля Советов. Три дни по-късно също от 18.00 часа ЦСКА ще мери сили с полския Висла Краков. Ден преди завръщането си на родна земя отново от 18.00 часа ЦСКА завършва турнира със Словенския Интерблок.

На 11 февруари отборът се прибира от Испания и ще продължи подготовката си на базата на тима в Панчарево до началото на пролетния полусезон. През времето до първия мач срещу Литекс ЦСКА ще изиграе още поне три контроли с български отбори.