Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов коментира пред официалния клубен сайт появилата се в медиите информация, че треньорът Ангел Червенков ще бъде уволнен, а на негово място ще бъде назначен Емил Велев.

„Ясно и категорично заявявам, че подобни приказки са чиста спекулация”, заяви Дихонов. „Никога не е стоял въпросът за смяна на треньора. В Литекс имаме модел на работа. Няма да свалим доверието от Ангел Червенков след един мач, бил той и загуба с 1:4. Не коментираме и не обсъждаме работата на хората, които водят Литекс, през първата им година. Наистина загубата в Кюстендил е тежка. За нея вина имат футболистите. Уверявам ви, че знаем причините за провала в Кюстендил и вече работим по тяхното отстраняване. Със сигурност обаче те не касаят смяна на треньора”.

„Призовавам медиите към сдържаност и коректност. Литекс не е отбор, в който ден за ден решаваме какво да правим. Имаме ясна политика и модел на работа, които следваме стриктно. Всякаква информация за Литекс, извън официалната такава е несъстоятелна".

Футболистите на Литекс няма да говорят пред медиите до дербито с Левски в неделя, реши ръководството. Причината - отборът трябва да се подготви на спокойствие за сблъсъка със "сините". В навечерието на мача с Левски треньорът Ангел Червенков ще направи изказване пред клубния сайт.