Старши - треньорът на Левски Емил Велев се размина с наказание от Дисциплинарната комисия на БФС.

Наставникът на "сините" нахлу на около три метра в терена по време на срещата с Литекс в Ловеч от 22-ия кръг на шампионата, но длъжностните лица на срещата не са описали случката в докладите си. По тази причина Дисциплинарната комисия не наложи наказание на Кокала.

В същото време футболистът на Сливен Величко Величков изгоря за една среща и общо 1250 лева глоба. Играчът на "войводите" бе изгонен в 87-та минута на срещата с Вихрен в събота заради спречкване с противникови състезатели. Величков обаче не се прибра в съблекалнята, както е по наредба, а изгледа мача зад едната врата и нахлу на терена при победното попадение за Сливен на Иван Стоянов в последната минута. За червения картон състезателят е глобен за 1000 лева, а за нахлуването на терена е санкциониран само с 250 лв.

Отборите на Литекс, Пирин (Благоевград), Локомотив (Пловдив) и Спартак (Варна) отнесоха глоби в размер на по 1000 лева за хвърлени предмети от страна на техните привърженици.

Останалите наказания в "А" група слез изминалия 22-и кръг: Йордан Тодоров (ЦСКА) - 1 среща и глоба от 1250 лв., Виктор Шпишич (Локо Сф) - 1 среща и 1000 лв глоба, Светослав Дяков (Локо Сф) - 2 срещи и 200 лева глоба, Николай Кръстев (Черноморец) - 1 среща и 200 лева глоба, Светлин Симеонов (Черноморец) - 1 среща и 1500 лева глоба, Мирослав Ризов (Пирин) - 1 среща и 250 лева глоба, Димитриос Зографакис (Вихрен) - 1 среща и 1000 лева глоба, Младен Стоев (Вихрен) - 1 среща и 250 лв., Стойко Сакалиев (Спартак Вн) - 1 среща и 250 лв, Росен Пътников (Беласица) - 1 среща и 300 лв.

Наставникът на Марек Атанас Джамбазки е наказан от ДК по доклад за оспорване на съдийско решение с лишаване от правото да изпълнява функции от името на отбора за една среща и е глобен с 250 лева.

Комисията спира състезателните права на Мирослав Будинов и Николай Божов от Академик (Сф) и отлага разглеждането на инцидента на двубоя между Академик (Сф) и Белите орли за 28 април, като изисква видеозапис на срещата и призовава делегата и главния съдия, както и футболистите участвали в инцидента.