Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев призна, че ще съхрани силите на някои от основните си играчи в двубоя с Видима-Раковски, за да ги запази свежи за полуфинала за Купата срещу Литекс. „Смърфовете” посрещат тима от Севлиево в петък от 17:00 часа, а четири дни по късно е гостуването в Ловеч.

„Сгъстеният цикъл е доста тежък и започва да оказва своето влияние. За съжаление ни сполетяха и контузии, а според мен колкото по-малко травми има в един отбор, толкова шансовете му за по-добри резултати се увеличават. Танко Дяков е със спукана костица на петата и ще отсъства поне 2-3 седмици. Естествено е липсата му да ни притеснява, но ние имаме и други хора, на които да разчитаме в центъра на защитата”, заяви Велев.

„Очаквам тежък мач срещу Видима. Този отбор се бори за своето място в групата и гони всяка точка със зъби и нокти. Те ще дойдат в Пловдив именно с тази настройка. За нас обаче също този двубой е от голямо значение, тъй като победа в него може да ни доближи до отборите, които са пред нас в класирането, така че и дума не може да става за подценяване на съперника”, продължи наставникът на „черно-белите”.

„Неминуемо ще има промени в състава и ще дадем почивка на няколко футболисти. На тяхно място ще се появят момчета, които имат амбиция да се докажат и ще получат този шанс. Видяхте, че и в Каварна и срещу Монтана съставът ни изглеждаше доста различно. В крайна сметка затова имаме толкова футболисти, за да може всички да помагат на Локомотив да върви напред”, допълни Емил Велев.

Провокиран да коментира ситуацията в любимия му Левски, треньорът на Локомотив Пловдив каза няколко изречения по темата. „Струва ми се малко странно това, което става в Левски. Мисля, че на „Герена” са изпаднали в безпътица, което не трябва да се случва в този клуб. Все пак там има хора, които носят отговорността. Аз предпочитам да мисля само за Локомотив и в момента Левски е на заден план за мен.”