Изпълняващият временно длъжността старши треньор на Марек Васил Петров заяви след загубата с 1:3 от Вихрен, че е доволен показаното през първата част, но грешки в началото на двете полувремена са предрешили изхода на двубоя.

„Искам да поздравя момчетата и от двата отбора, които играха при тежки атмосферни условия, беше като истинска победа, само снегът го нямаше”, заяви Петров.

„Бяхме по-стъписани в началните минути на първото и второто полувреме и получихме головете. Допуснахме елементарна грешка при първия гол, Игор Таскович не пое хубаво топката, отнеха ни я и оставиха непокрит човек, левият ни бек Сашо Горанов не се ориентира.”

„След гола стъпихме на краката си и само през първото полувреме създадохме три голови положения, за което поздравих момчетата, Игор Таскович и Ради Иванов ако бяха отбелязали, мачът можеше да се развие по друг начин.”

„Второто полувреме пак проспахме първите 5-6 минути, допуснахме нова грешка и ни вкараха нов гол. След това инициативата се поемаше и от нас и от домакините, а след третия гол всичко свърши”, добави временният наставник на дупничани.

Васил Петров заяви, че досегашният треньор Юри Васев е бил на вчерашната тренировка и по лични причини не е пътувал до Сандански, а в понеделник ще има повече яснота около треньорския пост в Марек.