Председателят на Тръст „Синя България“ Васил Колев заяви на пресконференция, че в настоящия момент тръстът е по-богат от самия клуб. Колев призова за обединяване на левскарската общност и похвали министъра на спорта Красен Кралев за идеите му.

„Мисля, че изненадахме тези, които смятат, че сме подлоги на Батков. Тръстът е по-богат от Левски в момента. Но това не е бомба, а това показва трагедията. Всичко опира до това какъв риск ще поемем. Феновете на Левски не могат да се справят със спасяването на клуба си, защото феновете така ще се мобилизират и ще покажат какво могат“, заяви Колев.

„Написаха Колев и компания, че не се справят. Ние не харчим чужди пари. Ние трябва да решим дали да спрем разрушаването на търговското дружество на Батков, или да спрем рушенето на левскарската общност. Забележете, Гонзо за някои левскари е инженерчето, не човекът, който вкара онзи гол на ЦСКА, и още десетки. Наско Сираков стана Раев. А той е вечният голмайстор на Левски. Божидар Искренов – той стана на ДПС подлога. Ето това е разпадът. Казвам ви само Гунди е останал. Не знам дали обаче след няколко години някои хора няма да кажат, че това е човекът, който зле е управлявал колата си. Фенът винаги е зад отбора. Той си сменя коли, жени, но отбора не.“

„Ние трябва да идем при всеки и да обясним какво е положението. Образователният модел. Общо взето големите клубове в България се борят в момента.“

„Светлият лъч сега e министърът на спорта Красен Кралев, който иска да направи закон. Той знае какво е значението на феновете за управлението. Освен това има една хубава идея, парите от глоби да се използват за борба с хулиганството“, допълни Колев.