Изпълнителният директор на Берое Васил Драголов заяви, че селекцията в отбора е на 90% приключила. Драголов добави пред BeroeOnline, че Берое е трамплин за таланти.

- Г-н Драголов, вече свършва подготвителният лагер на отбора в Турция. Информацията, която имаме, е много оскъдна. Какво бихте казали Вие?

- Подготовката в Алания е преминала при много добро ниво на дисциплина и тренировъчен процес и се надяваме отборът да се върне в много добро физическо състояние, в изпълнение на задачата, която си бяхме поставили за първия лагер.

- Какво предстои оттук нататък за Берое? Вторият лагер във Варна кога ще започне?

- Вторият лагер ще започне от трети февруари и ще играем пет контроли. Там ще се наблегне върху поддържането на физическата подготовка и най-вече върху игровата подготовка - играта с топка и тактика по време на футболните срещи.

-Селекцията в отбора окончателно ли е приключила? Ще има ли играчи, които ще бъдат привлечени или освободени?

- На деветдесет процента селекцията в отбора е приключила, няма да взимаме на всяка цена централен нападател. Ако може да вземем някой добър, ще го направим. Иначе оставаме в този си вид. От разговорите ми с Илиан Илиев, той е доволен от първия лагер и смята, че нещата вървят на добре.

- След лагера във Варна има петнадесет дни до първия мач със Сливен - от единадесети до двадесет и шести февруари - как ще протече подготовката през това време?

- През последната част имаме едно пътуване до Полша за мач с Арка Гдиня, на осемнадесети пътуваме, на деветнадесети играем контрола, като се надяваме да е наистина сериозна контролата там и на двадесети се прибираме. Евентуално, може да се направи и още една контрола, но това е по преценка на треньора, защото една седмица преди старта на първенството, отборът трябва да се възстановява и подготвя за него. Първи мач, знаете не всички отбори са в добра игрова кондиция и за нас е много важно да го спечелим този мач.

- С оглед на подготовката на другите отбори, селекцията, която правят, проблемите в ЦСКА, така и някои проблеми във футболен клуб Левски, как оценявате подготовката и селекцията в Берое?

- При нас всичко е спокойно, нямаме никакви проблеми, а и по този начин футболистите се сплотяват. Надяваме се селекцията, която направихме, момчетата са млади и перспективни, да се развият и да заиграят успешно в Берое, защото вие сами виждате, че Берое е един трамплин.