Наставникът на Локомотив София Димитър Васев призна, че би изгонил нападателя Дерек Асамоа, ако решението е трябвало да бъде взето еднолично от него. Асамоа пропусна две седмици от подготовката на „железничарите”, като никой от щаба на тима не знаеше къде е футболистът.

Днес Асамоа се появи в лагера на Локомотив един час преди контролата с Миньор Перник, спечелена от „червено-черните” с 1:0.

„Добра проверка. Това де факто ни е първата сериозна проверка. Жалко, че умората и топлото време попречиха да играем малко по добър футбол, но като иначе и като влагане от футболистите съм доволен. В този мач целяхме да видим повече футболисти и затова всички влезнаха в игра. Доволен съм от старанието, но е ясно, че има много грешки на този етап. Мисля, че с времето ще отпаднат”, каза след мача Васев.

Относно Асамоа, старши треньорът на Локомотив коментира: „Да, Асамоа най-после се появи. Не съм го виждал толкова време, че си мисля, че дойде нов футболист. Нормално е да има санкция, но не знам каква ще бъде. Ще преценим. Това обаче не е добре за нас като треньори, както и за футбола в България. Ако трябваше аз да вземам решението щях да го изгоня.”

 

Със съдействието на Party club Fantastico Beach, курортен комплекс Албена.