Левски прави всичко възможно да подпише с нов старши треньор до мача с Локомотив Пловдив, сочи проучване на Гонг. В следващите три дни трябва да бъдат финализирани спешните преговори с някои измежду няколкото кандидати.

Анализ на ситуацията, настроенията и изказванията от последните дни свежда избора на Тодор Батков до пет-шест имена.

Сърбинът Сале Янкович е само един от фаворитите за поста. Той познава обстановката на Герена, от времето, когато беше помощник на Муслин. Сале обаче е селекционер на сръбския младежки национален отбор и на разговор с шефовете си днес е получил „Не” като отговор дали може бързо и безболезнено за напусне поста си, съобщиха за Гонг източници от Сърбия. Утре, считаният за един от най-надеждните млади треньори при западните ни съседи, ще пробва последен опит да получи картбланш за работа в Левски.

Левски обмисля и други имена. Прогнозата на Гонг е, че новият старши треньор на „сините“ ще се казва Сале Янкович, Николай Костов, Тромбета или Илия Груев.

За италиаенеца Маурицио Тробмета се заговори, че има подписан договор с ЦСКА. Идването му в Борисовата градина не се състоя, но покрай тези приказки бе припомнено класирането му в Шампионската лига с румънския Клуж. Тромбета се размина наскоро с работа в Стяуа. Свободен от ангажименти е към днешна дата.

Николай Костов нашумя и получи суперлативи за работата си в Украйна. Той е сред фаворитите за поста на Герена, стига да не постави финансови изисквания по „украински” стандарти.

Илия Груев също може да чака позвъняване от Герена на телефона си. Юношата на Левски е помощник на Балъков в Сплит и името му се е завъртяло в последните часове из „сините“ офиси.

По всичко личи, че Левски пак ще се размине със Станимир Стоилов. Според нашите източници медийните изяви на Мъри от тези дни отново са го отдалечили от поста, на който той написа Синята приказка.

Към нула клонят шансовете за договор с Левски на Вячеслав Грозни и Люпко Петрович, сочи прогнозата на Гонг.