Бившият футболист на Берое Стара Загора Ваня Джаферович спечели приключенското предаване „Сървайвър“.

Настоящият маркетингов директор на „заралии“ показа най-голяма устойчивост в продукцията на БТВ, която имаше за домакин Камбоджа.

Джаферович издържа стоически на липсата на храна, на температурните амплитуди, на различните неудобства и бе отличен състезател в отделните игри. Цялата съвкупност от личностни и спортни качества, които притежава Джаферович му осигуриха място на финала, като той се превърна в първия финалист в надпреварата, а в последствие заслужено триумфира.

Джаферович, който в момента кара треньорски курсове, събра пет от общо десетте гласа във финала, което му бе достатъчно за триумфа. Зрителският вот спечели Димитър Димитров.

След 52 дни в Камбоджа, 73 изпитания и много силна стратегическа игра Джаферович получи подкрепата на певецът Крум Сираков, еколожката Йорданка Николова – Йори, плувкинята Дамяна Матева, неврохирургът Емануил Манев и футболистът Светослав Бърканичков.

„Моята цел беше да бъда искрен със зрителите и да казвам на тях стратегията им, дори когато се налагаше да правя непопулярни ходове в играта като подвеждане на конкурентите“, обясни на финала Ваня.

Сред първите поздравили го бяха съпругата му Евгения, която е участник в Сървайвър 3: Островите на перлите и дъщеря му Леа. Евгения и Ваня очакват и второ дете, което ще се появи на бял свят в началото на пролетта на следващата година.