Доскорошният любимец на феновете на Ботев Пловдив Вандер Виейра не стоя дълго време без отбор, след като напусна Ботев Пловдив. В неделя сутринта той разтрогна договора си с "канарчетата" по взаимно съгласие и броени часове след това подписа с АЕК Ларнака. 

Според медиите в Кипър, контрактът на бразилеца ще бъде за следващите 1+1 години. Той се очаква днес в страната заедно с цялото си семейство, за което има осигурен апартамент. 

Иначе още вчера Вандер е минал медицинските тестове и е поискал да се прибере в България, за да събере багажа си и едва тогава е подписал. Кипърците не платиха и стотинка за него. 

До последно в Ботев се надяваха да го продадат в чужбина, но въпреки че "канарчетата" искаха минимална сума за него от заинтересованите клубове, никой не се нави да я плати. 

Точно затова Вандер беше пуснат като свободен агент, защото не пожела да си намали финансовите изисквания и да остане на Колежа с по-ниска заплата. Все още не се знае какво се случва с Адам Стаховяк и Томаш Иршак, които са единствените чужденци, останали от миналия сезон.