Бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов разкри в ефира на Спортно шоу Гонг, че БНТ и ТВ7 са телевизиите, които ще излъчват новия сезон на българското първенство. Всеки кръг ще бъдат излъчвани общо два мача – по един по двете телевизии. В първия кръг мачовете, които ще могат да се гледат, ще бъдат Левски – Славия и Локомотив София – ЦСКА.

„Мога да успокоя зрителите на българския футбол, ще гледат 2 мача през уикенда от българското първенство. Всички запалянковци и фенове могат да бъдат спокойни. БНТ и ТВ7 ще излъчват Локо София – ЦСКА и Славия – Левски“, сподели специално за Гонг Вальо Михов. „Днес получих писмото от БФС, утре банковата гаранция е във футболния съюз, мисля, че до петък всичко ще е наред“.

„По един мач на кръг ще дават“, уточни Михов, който потвърди, че сумата за правата е 6 милиона лева.

„Програмата е ясна, трябва да се уточнят часовете, ще се съобразим и със изискванията на футболните клубове, които играят в евротурнирите“.

„Няма да има мачове от 21 часа. За сега БНТ са абсолютно коректни, благодарим на правителството, че помогна БНТ да дава мачовете и на шефовете на ТВ7, които по този начин помагат на футбола ни“, допълни Михов.