Президентът на ПФЛ Валентин Михов заяви днес, че ще търси патрон на футбола ни. „Ревнувам, когато гледам това, което става в другите спортове – мотоспорта и ските. Вижте как работят държава и федерации. Ако беше само федерацията нищо нямаше да се получи. На мотофедерацията патрон беше цар Симеон. Дайте и ние да си изберем патрон. Ще направим конкурс за патрон на футболното ни първенство. Патрон от държавните ръководители”, каза Михов.

 

Относно корупцията Валентин Михов заяви: „Приказки много. Гледах голове от засада в Англия. Почти уреден мач в Шампионската лига. Не казвам, че най-чистото първенство е нашето, но не бих отишъл и в другата крайност, че корупцията е само България. До конгреса всеки един трябва да докаже кой е виновен и де поеме отговорността. Лошотията във футбола ни си има предизвестие. Играем на ливади и поляни. Не са виновни клубовете и собствениците”, заяви Михов.

 

Шефът на ПФЛ заяви още, че според него България е на последно място като бюджети на клубовете. „Сега сме долу ниско. Много дребни пари са във футбола. Каква корупция, като ние не може да издържаме дублиращите отбори. Във футбола има и политически мачове. Трябва му равен, за да остане в А група, а на другия му трябва точка, за да стане шампион. Много ясно, че ще завършат наравно. Корупцията не е най-големия враг на българския футбол. В Европа има много по-голяма корупция”, каза още Михов.

 

Очаква се на УС на Професионалната лига в четвъртък Валентин Михов да предложи ротационен принцип на управлението на ПФЛ, като даде шанс на ръководителите на клубове да управляват за шест месеца или година.

 

„На дербито в събота между Левски и ЦСКА очаквам пълен стадион. Първенството ни е интересно само като гледам резултатите. Получават се хубави мачове. Гледам само български футбол в последно време. Никога обаче не може да стане добър мач на тресавище и ливада, на каквито играем в България”, допълни още Валентин Михов.