Валентин Михов разкритикува за пореден път случващото се в ЦСКА, както и в българския футбол като цяло. Според бившия шеф на БФС и ПФЛ е необходима съвсем нова стратегия, за да се подобри състоянието на играта на нашите географски ширини. Валентин Михов бе гост в предаването „Факторът Кошлуков“ по ТВ7.

Запитан за ситуацията в ЦСКА, той отговори: „Това не е моят футболен клуб. На 8 години отидох в ЦСКА, тогава в ДЮШ. За мене няма синьо-червено, трябва да мислим за българския футбол. Дали ще е Стойчо Младенов в момента, Титан са собственици, могат да правят каквото искат. В България искаме да разбираме от всичко, всеки трябва да отговаря и носи отговорност“.

„През 1991 година направихме за първи път нещо като Акционерно дружество, законът влезе по-късно. Тогава обединихме идеите, да мислим правилно за футбола. Ние бяхме първите, които искахме да направим Акционерно дружество. В миналото не се връщам. Трябва да се мисли сериозно. Стратегията е сгрешена за мен, от момента в който клубовете станаха Акционерно дружество. Така се разделят от държавата. Може да се поправи това, защото сега държавата как да ти влезе и да ти поправи стадиона“, допълни бившият шеф на родния футбол.

„Възпитанието е много важно – родителите. Школата и манталитетът. Трябва да гледаме позитивно. Трябва да признаваме това е добро, това е лошо. По брой на татуировки българският футбол е номер 1, но ние искаме по друго да сме номер 1. Важното е какво имаш в главата“, каза още Вальо Михов.