Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов изказа потреса си от убийството на президента на Локомотив Пловдив – Александър Тасев, в специална декларация, публикувана на официалния сайт на лигата:

 

Българийо, осъзнай се!

Ако има държава в този момент, ако има държавно ръководство до тук, то показва, че е безсилно и безпомощно. Обречени сме непрекъснато да мислим как да оцеляваме и да не ставаме жертви. В този тежък момент за мен, като Президент на Професионалната футболна лига, искам поне един убиец да бъде заловен, независимо дали е на футболен, застрахователен или корпоративен президент. Всички сме хора и заслужаваме да живеем спокойно и достойно в нашата Родина.

Уважаеми държавни ръководители, недопустимо е четирима футболни президенти и не само те, да си отидат по този начин. Крайно време е държавата да си свърши работата и да открие виновниците за тези деяния. За това аз призовавам първенството при тази престъпност да бъде прекратено до намиране на инициаторите и извършителите на това покушение.

Изказвайки своите съболезнования на семейството на Александър Тасев, аз оставам верен на себе си и ще продължавам да търся истината - истината за жертвите през последните 17 години на демокрация, истината, която ние не научихме от нито едно държавно ръководство.

Валентин Михов

Президент ПФЛ