Старши треньорът на Нефтохимик Валерий Дамянов заяви, че еуфорията след победата над Черноморец е отшумяла и тимът се готви за предстоящия двубой от първенството в петък. Пред официалния сайт на клуба наставникът сподели още, че е близък с треньора на Славия Асен Букарев.

„Готвим се както преди всеки мач – заяви треньорът. Момчетата знаят за важността на мача. Не мога да кажа, че сме фаворити, защото Славия е стабилен отбора а ние имаме проблеми – Георги Вълчев е наказан, Антон Димитров още не може да се оправи от контузията, която получи на мача с Черноморец – добави Дамянов.

„Треньорът на Славия Букарев ми е близък приятел, той беше първият, който ми честити победата срещу Черноморец – продължи треньорът на „шейховете”. Букарев със сигурност е разузнал, как играем и какви са нашите силни и слаби страни. Преди мача с Черноморец видях Венци Арсов, който е скаут, което означава, че те са пратили хора и са взели мерки, за да разберат, как играем ние. Освен това не смятам, че сме такъв отбор, че да не се страхувам. В мача срещу Черноморец се видя, че имаме и спадове, и върхове. Въпреки важната победа не смятам, че играхме най-добрия футбол, който искам да виждам” – допълни Дамянов.

„Не мога да кажа, че момчетата летят в облаците след победата на Черноморец, аз определено не съм във въздуха. Опитвам се във всеки един ден, в който сме на работа да ги убеждавам, че трябва да мислят за футбола като за един много тежък труд, който трябва да извършват през седмицата, за да могат наистина да изпитат удоволствие от тази игра. Футболът е игра само в събота и неделя за феновете, през седмицата трябва много работа – смята треньорът.

Той добави, че през седмицата доста от футболистите са усетили умора от тежките тренировки, но за да играят добре в официалните мачове, трябва да се трудят здраво през останалото време.