Старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов заяви, че е доволен от старанието в тренировките, което са демонстрирали през седмицата неговите футболисти. Те са се влагали максимално в тренировките, като някои са споделили, че се чувстват доста уморени, след интензивните натоварвания.

Дамянов е удовлетворен от работата на повечето от играчите си, като не спести и забележки към някои от тях. Според наставника формата на определени футболисти на този етап не го задоволява и затова те по-рядко попадат в групата и играят като титуляри. Специално внимание наставникът обърна на изявите на младежкия национал Живко Петков, който според него подобрява формата си и се включва много успешно в мачовете до момента.

-Живко малко бе загубил ритъм, след като се завърна от пробите, на които беше. С времето обаче, той израства и очаквам от него добри игри за в бъдеще. Той игра много добре с Черноморец, включи се отлично и в последния мач със Славия. Вчера игра и отбеляза важни голове при младежите, очаквам да открие головата си сметка и за Нефтохимик съвсем скоро. Надявам се да се възстанови за мача с ЦСКА, като ако всичко е наред, той ще се конкурира за титулярното място с Васко Калоянов, който също работи здраво от началото на сезона – завърши опитният наставник на отбора.