В последно време името на треньора на вратарите на Славия Валентин Захариев все повече се спряга за завръщане на работа в Левски. Наставникът на белите вратари бе любезен да отговори на въпросите на Гонг след победата на Славия над Пирин Благоевград с 2:1 в контрола, играна вчера.

Захариев сподели, че мисли единствено за Славия и новоназначеният Георги Шейтанов може да е спокоен за мястото си в Левски.

„До колкото знам, интересът е от страна на феновете, а спортно-техническото ръководство не е влизало в контакт с мен, така че колегата Шейтанов може да бъде спокоен за мястото си. На този етап аз имам пълен картбланш в Славия и съм доволен от работата си. Господин Венци Стефанов ми е казал, че мога да работя в Славия до когато поискам. Аз имам поставени цели лично за себе си в по дългосрочен план, които смятам да изпълня. След мача с Берое казах, че сегашният вратар на Славия Стефано Кунчев до две години ще е национал на България, така че аз искам да работя с това момче и оставам в Славия”, сподели треньорът.

„Относно коя школа е по-добра, не искам да засягам темата, но единият вратар на Славия пази на Световно първенство, а другият в момента е младежки национал на България.”

„Желая на Шейтанов успех и дългосрочна работа, хвърлям му ръкавицата, аз ще искам моите вратари да са по-добри от неговите. Симпатиите и чувствата са едни, но разумът в момента е такъв, че е по-добре да работя в Славия. Не желая да коментирам вратарите на другите отбори. Когато аз бях в Левски, вратарите бяха добри. Сега не знам каква е причината за моментното им състояние, а и не е коректно да ги коментирам. В Славия имам пълния картбланш да правя селекцията на всички вратари, дори и в школата. Ако ми предложат специализация в чужбина, веднага мога да замина, така че в Славия се чувствам идеално”, завърши Валентин Захариев.