„Представянето на мъжкия отбор до момента не е добро и ние си даваме ясна представа за ситуацията. По-важното за нас е как ще финишираме, а не как започваме първенството“, коментира спортно-техническият директор на врачани Валентин Станчев.

Той уточни, че желанието на ръководството е било в тима да останат всички българи от миналогодишния състав, но поради редица причини това не е станало.

„Те са футболисти с качества, но така или иначе не пожелаха да останат в „Ботев“, допълни Станчев. Той съобщи, че клубът се нуждае от помощта на цялата спортна общественост на Враца, включително и от помощта на предишното ръководство.

„Отборът не е само на ръководството, а на града. Трябва търпение и вяра за да потръгнат нещата“, коментира спортният директор на врачани.

Той уточни, че след мача с Литекс в петък ще има двуседмично прекъсване в шампионата и се надява през този период момчетата да се сработят и отборът да заиграе по-добре. „Лесни мачове в „А“ група няма. Желанието на цялото ръководство е отборът да играе добре, да побеждаваме и да печелим точки. Това, което ни липсва е вяра, спокойствие и сигурност, но това идва с победите. Надявам се да постигнем победа възможно най-скоро", каза Станчев.

Той благодари на феновете за подкрепата, която оказват на отбора и ръководството на клуба. Спортният директор бе разочарован от публикациите в медиите след мача с Локомотив - София. „Загубихме с 3:0, но никой не спомена, че изпуснахме куп голови положения. За съжаление не успяхме да реализираме, а и първите два гола в нашата врата паднаха от детински грешки", уточни Станчев.

След двубоя треньорът Джулиано Сонцони и ръководството са разговаряли с футболистите, на които им е препоръчано да обърнат внимание на миналото на Ботев Враца.

„Това е отбор с традиции, дал на българския футбол не е един и двама футболисти. На терена и на тренировки трябват 100% концентрация и максимално раздаване“, допълни спортният директор.

Междувременно от клубното ръководство на врачанския тим съобщиха, че до днес са изплатени малко над 200 000 лева. за текущи разходи и задължения.