За нас мачът с Монтана се явява двубоят на годината, обяви спортният директор на Ботев Враца Валентин Станчев.

„Трябва да сме най-големите глупаци и некадърници, за да го загубим. Аз обаче съм убеден, че не сме нито първото, нито второто.“

Станчев коментира и слуховете, че прекият конкурент на Ботев за оставане в елита – Локомотив София ще „стимулира" с 200 000 лева монтанския отбор. „Щом в Локомотив имат излишни пари това си е тяхна работа. Нас не ни интересуват другите отбори. Ние гледаме само Ботев Враца."

Според Валентин Станчев вероятността Локомотив София да победи в оставащите две срещи Литекс и ЦСКА е следната: „Могат да победят, но трябва да има две неща. В първия мач Литекс да играят със завързани очи, а във втория - ЦСКА да е със завързани крака. Ние обаче гледаме нашия отбор. Трябва ни задължителна победа срещу Монтана и съм убеден, че момчетата ще направят всичко по силите си за да успеем. Вярвам, че отново публиката ще бъде нашият 12-ти играч. Благодаря на феновете, които ни подкрепят във всеки един двубой. За мача утре ръководството на клуба и Община Враца взе решение всички ученици да влизат безплатно на стадиона. Надявам се, трибуните да са пълни и ние да зарадваме нашите привърженици с победа".

Двубоят ще се играе на 22 май, от 18.00 часа, на стадион "Христо Ботев". От Община Враца днес обявиха, че учениците ще могат да влязат на стадиона безплатно, само срещу ученическа карта.