Бившият председател на ПФЛ и настоящ шеф на фирмата закупила от БФС телевизионните права Валентин Михов предложи от следващия сезон всеки клуб сам да държи и продава правата си. Това стана на специална пресконференция, на която Михов разкритикува кражбите на картина от мачовете във Виктория футболно първенство.

„Хаосът с телевизионните права е пълен. Нищо не се е променила от последните 14-15 години. Не виждам нищо оптимистично. Краде се безобразно. Ще предложа всеки клуб да си вземе правата и да ги управлява сам, както си пожелае“, коментира Михов.

Той допълни още, че голяма част от 3-тия транш, който трябва да бъде изплатен на клубовете и БФС няма да бъде преведен.

„БФС допусна грешка със старта на шампионата без дори да ме попита. Те го направиха на своя глава. Нашите адвокати ще решат кой да не получи пари. Малко клубове обаче ще бъдат ощетени. Вероятно ще бъде удържан сума около 1 млн. лева. Напомням, че някои клубове не желаеха да бъде отлагано първенството. За това обаче носят отговорност комисиите на БФС и вероятно техните пари няма да бъдат преведени“, каза Михов.

Валентин Михов разкри още, че няколко клуба също ще бъдат санкционирани.

„4-5 клуба имат наложени санкции заради проблеми с рекламните пана по стадионите. 1 клуб ще е глобен заради закъснение с повече от 10 минути на домакинския му мач. Знам всичко около охраната на въпросната среща“, допълни още Валентин Михов.

Михов похвали Дарик радио за коректността около радиоправата, но разкритикува няколко телевизии, които неправомерно излъчват картина от мачовете. Освен това стана ясно, че БНТ все още не е превела над 1,5 млн. лева права за излъчването на срещите, тъй като не е получила обещаната държавна субсидия.

„Нямам претенции към БНТ. В договора ясно е записано, че те ще преведат парите в момента, в който получат субсидията. Водил съм много разговори с премиера и в нито един от тях той не е обявил, че няма да бъдат преведени тези пари. Факт е обаче, че има закъснение повече от 3 месеца“, каза Валентин Михов. Той разкри, че има неплатени около 2 милиона лева от общо 6 милиона, които са включени в договорите за телевизионни права.