Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов бе специален гост в студиото на Гонг след тегленето на жребия за четвъртфиналите за Купата на България.

„Схемата на жребия предполага истински жребий. И в тези двойки има заряд, има битка до последния съдийски сигнал, не виждам сигурни полуфиналисти,” коментира босът на централата, която администрира турнира.

„Сега ще сме по-безкомпромисни за часове и дати, отлагания. Сега вече стриктно ще се спазват датите. Ние ще определяме кога е възможно да се състоят мачовете. Този кръг трябва да се играе през март. Полуфинали - април и финал през май,” обясни Михов.

Още от думите на Валентин Михов:

„При всички положения кризата ще се отрази на собствениците. Ще има някои отбори, които ще изпитат големи притеснения през пролетта. Има отбори в Б група, които мислят да се отказват. Някой футболен град може да остане без професионален футболен клуб.”

„Сега вече искаме, не искаме, ще започнем да се занимаваме с детско-юношеския футбол. Държавата трябва да ни обърне вече внимание за тези прословути бази. Кой забрани на държавните институции да се занимава с базите?! Има избори, който иска ние да сме новите избиратели, да предложи стратегия. Спортът е най-голямата политика, дивидентите идват неминуемо след една добре направена стратегия. Всеки вижда в своя град какво става. Виждаме, че за 18 години в тази демокрация, колко чужденци бяха треньори, играчи. Какво промениха те?! По-скоро ние ги побългарихме. Ние докато не си променим манталитета, няма да стане. Аз съм привърженик на българската марка, и колкото по-бързо се върнем към българските корени, защото футболът не почва от нас, толкова по-добре.”

„Има предпоставки за криза в няколко наши професионални клуба, ще правим проверки в началото на следващия сезон. ЦСКА си имат всички предпоставки да се оправят според изискваният на УЕФА. Всички вече са запознати и има изисквания, които не могат да се подминат, ако не ги изпълниш, не получаваш лиценз и това е.”

„Ще анализираме кой отбор е подобрил условията за журналистите, и преди да раздаваме втория транш от плащанията от ТВ-парите, ще направим препоръки.”

„Мисля, че януари или февруари ще имаме нов генерален спонсор, сега преговаряме.”

„Не предстои тежка година като качество на футбола, вече собствениците може да си имат техни проблеми, но цифрите не могат да ни уплашат. Всеки ще се отрезви, ще се намалят премиите, и ще се оправим. По-лошо от това няма как да стане, като бази, като класиране…”

„Трябва да направим така, че да се усмихваме все повече и повече. Въпреки кризата, ние трябва да сме усмихнати, добронамерени, и да не се обръщаме назад към лошото,” пожела за финал Валентин Михов.