Един от най-острите футболисти на Литекс Армандо Ваюши ще бъде до последно под въпрос за дербито с шампиона Лудогорец, научи Гонг. Двубоят, който ще определи шампиона на редовния сезон в А група е в неделя от 19.30 часа на Градския стадион в Ловеч.

Албанецът получи контузия на тежкия терен на „Тича” във Варна в предишния кърг на първенството. Литекс победи с 2:1, но Ваюши напусна терена след по-малко от 20 минути игра.

„Ваюши все още е под въпрос. Ще преценим дали ще играе непосредствено преди двубоя. Зависи какво е неговото състояние”, потвърди за Гонг наставникът Литекс Златомир Загорчич.

Ако лявото крило не се възстанови, за неговата позиция ще се борят Момчил Цветанов и новото попълнение Том.

Всички останали играчи в лагера на Литекс са здрави. Без здравословни проблеми са извиканите в мъжкият национален отбор Николай Бодуров, Илия Миланов, Страхил Попов, Васил Божиков и Симеон Славчев. Пламен Гълъбов, Кирил Десподов, Никола Колев, Реян Даскалов и Георги Минчев, които играха при победата на юношите до 19 години над Украйна също са в добро здравословно състояние и ще са на разположение на Златомир Загорчич.