Защитникът на Левски Лусио Вагнер направи впечатление и с футболните си обувки. Игралият вече шест сезона за „сините” бразилец рита с червени чепици.

Като един достоен син на Бразилия, Лусио е заложил на „Найк”, фирмата която от години облича държавния тим на страната, ставала пет пъти световен шампион. Очевидно Вагнер има контракт със световния гигант и това ясно се вижда от инициалите, които са изписани на обувките му - „LW 25”. Откакто е на „Герена” левият бранител играе неизменно с номер 25, който явно му е любим.

Верен последовател на ветерана е и най-младият бразилец в Левски - Жоазиньо. Нисичкото крило на „сините” просто тактично избягва червения цвят.

Всъщност, Лусио Вагнер има своето дежурно обяснение за непривичния цвят на бутонките му. „Нямаше други и жена ми избра тези”, оправдава се Вагнер. Думите му обаче не „ловят дикиш”, защото едва ли в магазините продават футболни обувки с инициалите на играча от Левски.

Сред най-върлите почитатели на цветните обувки с марка „Найк” е Ники Димитров. Миналият проби в Арсенал футболист има свои принципи по отношение на бутонките: „Не споря със старите футболисти за цвета на обувките. Те знаят само едно, черно-бели бутонки”, призна преди време пред Гонг Николай Димитров.