Старши треньорът на Левски Ратко Достанич обяви, че иска да вземе в своя отбор централния нападател на Цървена звезда Деян Лекич, съобщава вестник „Курир”.

24-годишният нападател бе привлечен през летния трансферен прозорец в белградския гранд от Земун срещу сумата от 75 хиляди евро.

Лекич впечатли Достанич с уменията си по време на контролата между Левски и Цървена звезда през уикенда на стадион „Георги Аспарухов”.

Според изданието Цървена звезда може да продаде 193-сантиметровия нападател, тъй като се намира в тежка финансова криза.

„Лекич е изключителен играч. Скоро наблюдавах негови изяви на видео. Той е доста висок, но въпреки това притежава добра техника. Справя се отлично при борбата за висока топка и има точен и добър удар с десния крак. Бих искал да го видя с екипа на Левски”, коментира пред вестник „Курир” сръбският наставник на „сините”.

Достанич сподели също така, че трансферът на Лекич в Левски обаче е трудно осъществи, тъй като нападателят струва много пари, а българският шампион не разполага с такива средства.

„За мен изглежда нереалистично възможността да вземем Лекич, тъй като той струва много пари, а ние нямаме толкова. Сигурен съм, че той в скоро време ще заиграе в силно европейско първенство, а може би ще успее да пробие и в националния отбор на Сърбия”, каза още Ратко Достанич.