Старши треньорът на Левски Илиан Илиев демонстрира интересен метод за мотивация на своите играчи. От началото на седмицата в „синята“ съблекалня гледат видео, научи Гонг. Не става дума обаче за обичайните разбори с играта на съперника и собствените изяви, а за нещо доста по-вълнуващо.

Операторът на Левски е побрал по идея на треньорското ръководство паметни победи над ЦСКА. Така играчите на Илиан Илиев постоянно наблюдават исторически моменти от голямото съперничество.

Сред кадрите са подбрани мачове като победите на Левски с 7:2, 7:1 и 5:0. Има двубои, в които кадрите са черно-бели, а също така и дербита, в които участват и двама от сегашните футболисти на Левски – Христо Йовов и Станислав Ангелов.

Илиан Илиев обича да „жегва“ футболистите си по подобен начин. Така например, специалистът беше разпоредил да се разлепят гръмки изказвания от страна на Ботев Пловдив, преди мача с „канарчетата“. Статиите, налепени на таблото в съблекалнята, дадоха резултат и Левски спечели двубоя, като стартира много силно в първите минути.

Подобна практика е имало в Левски и преди години, когато Илиев беше футболист на клуба от стадион „Георги Аспарухов“.

Левскарите проведоха предпоследната си тренировка преди дербито тази сутрин. Утре отборът също ще се подготвя на своя стадион, след което отива на лагер преди мача с „червените“.