В началото на седмицата Спортно-техническата комисия на БФС взе решение за отлагането на първия пролетен кръг, което меко казано не бе мотивирано по никакъв начин.Ето и публикацията в сайта на БФС от вторник, 24 февруари:

Решения на СТК

24.02.2009г.

Решение на Спортно-техническата комисия от 24.02.2009 - Отлага се започването на пролетния полусезон на 2008/2009 г. в „А” и двете „Б” групи с една седмица.

До края на настоящата седмица БФС ще обяви новата програма.

Това е решението, което ни интересува, другите две няма коментираме.

Нито дума защо се отлага започването на пролетния полусезон на „А” и двете „Б” групи.

И го отнесе Станимир Стоилов, защото си позволи да изкаже мнение ден по рано, че в края на седмицата мачове не трябва да има, защото времето ще е лошо и трябва да се мисли за здравето на футболистите.

Стоилов в качеството си на треньор на Литекс може да говори каквото си иска и да иска каквото си поиска. Спор няма.

Въпросът е какво накара хората, членовете, на СТК да плонжират толкова бързо и да отложат кръга без да им мигне окото. Трябва да е било нещо много важно, или някой много важен за да го направят, въпреки мнения да не се отлага старта. Валентин Михов, достатъчно уважаван футболен човек изказа позиция да не се отлага, от Левски също бяха на това мнение. И други отбори, като Черноморец също. Но какво от това.

По Ринг тв пуснаха синоптик да каже на разбираем български, че климата ще позволи в края на седмицата да се играят мачове.

И каква стана тя?

Синоптикът по Ринг професионалист човека и позна. Стоилов професионалист, но не метеоролог и не позна.

Пародията е пълна. Не могат да се играят срещи от първия кръг, за да се пази здравето на играчите, но може да се играят контроли. Кой кого счита за глупак или глупаци?

Литекс ще играят контрола в Свиленград, Ботев в Куртово Конаре, да изреждам ли всичките контроли? Не е нужно. По скоро ще цитирам нашият човек в Пловдив Митко Лишев. „ Знаеш ли каква жега е тук, пита Митко и се чуди защо вместо официален мач Локо Пд – Сливен ще отразява контролата Ботев – Спартак Пд. Вярваш ли ми, че е жега и може да отложат мача на „канарчетата” и „гладиоторите”. Майтап голям.”

Вярвам на Митко Лишев. Вярвам и на Стефан Дамянов, че в Благоевград спокойно можеха сега да играят Беласица и ЦСКА. И така навсякъде, където днес или вчера трябваше да се играят срещи.

И си задавам въпроса „ Идиоти ли са тези от СТК на БФС?” и отговора ми е „ НЕ, НЕ СА ИДИОТИ”, защото знаят на кой СЛУГУВАТ. И хората също знаят, защото не са глупаци…

Ако искате питайте и Христо Порточанов, за снега в Бургас, за слугинажа, за Изпълкома на БФС. Той ще ви отговори…