Младата звезда на Славия Стефан Велков кара пробен период в руския гранд ЦСКА Москва и явно се справя добре. От авторитетното местно издание "Спорт-Експрес" направиха специален репортаж за него.

От там споменават, че в края на миналата година защитникът е бил на проби в Манчестър Юнайтед, където е отишъл заедно с президента на "белите" Венци Стефанов.

От изданието изтъкват, че Велков е не само добър футболист, но и добър ученик. За крехката си възраст той вече владее на доста добро ниво немски език.

Очеркът за него е направен в последния му ден от пробите. От "Спорт-Експрес" твърдят, че все още е твърде рано да се говори за трансфер, но руснаците ще следят таланта.

Те имат опит в привличането на млади и качествени български играчи. Миналото лято взеха Георги Миланов от Литекс, който едва беше навършил 21 години тогава.

Пред Стефан Велков предстоят важни мачове до края на сезона, след което ще се разбере към кой отбор ще се присъедини през лятото. Интересът вече става все по-голям към юношеския национал на България.