Футболистът на Левски Христо Йовов е постигнал споразумение с отбора на Стяуа и се очаква в събота неговият трансфер да бъде финализиран, съобщават румънските медии.

Президентът на Стяуа Джиджи Бекали и старши треньорът Михай Стойкица потвърдиха, че двамата ще пристигнат в събота, за да осъществят сделката с Левски, като вече има постигнато споразумение между двата клуба, както и между румънския гранд и футболиста, съобщава gsp.ro.

Първоначално Йовов ще подпише договор до края на сезона, а след това той може да бъде удължен за още една година. Самият Стойкица призна, че планът е бил Христо Йовов да отрича за трансфер в Стяуа, докато всичко бъде финализирано.

Заплатата на Йовов в Стяуа ще бъде 10 хиляди долара на месец. В края на сезона той може да получи допълнителен бонус от 100 хиляди евро, ако Стяуа стана шампион и се класира директно за Шампионската лига.

Ако Стойкица е доволен от представянето на Христо Йовов в края на сезона, на българския футболист ще бъде предложено удължаване на договора за още една година и ще получи допълнителен бонус от 30 хиляди евро.